ABCesar

De praktijk

In het Gezondheidscentrum Kanaleneiland is er sinds de jaren ’80 een praktijk Oefentherapie Cesar gevestigd. Hieruit is in 2004 de maatschap ABCesar opgericht door Salmara Akihary en Annemieke Seijsener. Deze maatschap (van twee personen) is in de afgelopen 8 jaar uitgegroeid tot de praktijk met inmiddels acht medewerkers. Begin 2012 is het maatschapsdeel van Salmara Akihary overgenomen door Jeanine van de Vis .

In 2007 heeft er een verbouwing binnen het gezondheidscentrum plaatsgevonden waardoor we nu beschikken over een grote oefenzaal 75m2, individuele ruimte 20m2 en een administratieruimte.

Nevenvestiging

Er is een nevenvestiging in Hart van Noord waar de specialisatie kinderoefentherapie gevestigd is en twee kinderoefenherapeuten werkzaam zijn. ABCesar heeft een samenwerkingsovereenkomst met de brede school Hart van Noord (Lucas, Panda en de Zeven Gaven). Vanuit de individuele sensomotorische therapie is in 2009 Powerkids (groepstherapie) opgezet voor het trainen en automatiseren van de kwaliteit van motorische vaardigheden. Op dit moment zijn we bezig om dit beweegprogramma te ontwikkelen naar een gecombineerde leefstijlinterventie. Dit wordt gedaan in samenwerking met een sociaal pedagoog en een diëtist.
Onze ervaring is dat er een duidelijk verband bestaat tussen motoriek, gediagnostiseerde gedragsstoornissen en overgewicht/ obesitas.

Vanaf 2004 tot en met 2011 heeft ABCesar zich bezig gehouden met professionaliteit en kwaliteit. In deze periode (2004-2007) hebben we meegewerkt aan het ontwikkelen en implementeren van het migranten protocol (NPI) en zijn we de trekkers geweest in de stad Utrecht en met de Beweegkuur.

In 2009-2010 zijn we door Raedelijn en het NISB benadert om met het gezondheidscentrum als pilot locatie te dienen voor de Beweegkuur. De Beweegkuur is opgezet door de oefentherapie Cesar in samenwerking met de huisartsen, fysiotherapie en diëtist van Careyn.

De disciplines huisartsenzorg, fysiotherapie, oefentherapie en farmacie Gezondheidscentrum Kanaleneiland hebben 29 maart 2010 de Stichting Kanaleneiland GEZond! opgericht.

De stichting heeft ten doel het stimuleren, faciliteren en ondersteunen van geïntegreerde eerstelijnszorg in de wijk Kanaleneiland, Utrecht. De stichting is dé aanbieder van geïntegreerde en wijkgerichte eerstelijnszorg in de wijk Kanaleneiland.

Op 1 januari 2012 heeft Salmara Akihary haar praktijkdeel verkocht aan Jeanine v.d. Vis. Jeanine was 2,5 jaar werkzaam bij ABCesar. Samen met Annemieke hebben we dit jaar de praktijk een frisse start gegeven. 2012 stond in het teken om de gezamenlijke passie voor het vak oefentherapie om te zetten naar eenduidige visie. Professionalisering en teambuilding heeft hierbij centraal gestaan.

Contact

ABCesar
Bernadottelaan 6B
3527 GB Utrecht
Tel: (030) 291 72 73
e-mail: fit@abcesar.nl

ABCesar kinderoefentherapie
Hart van Noord
Trumanlaan 60
3527 BR Utrecht
Tel: (030) 274 65 30
e-mail: kids@abcesar.nl

Meer over contact opnemen

   

ABCesar | Bernadottelaan 6B | 3527 GB | Utrecht | T: (030) 291 72 73 | E: fit@abcesar.nl | KvK.nr. 30264492