ABCesar

Voor wie?

Pijnklachten aan spieren en gewrichten ontstaan vaak door een verkeerde houding of door belastende bewegingen. Oefentherapie Mensendieck verhelpt en voorkomt deze klachten.

Het verlicht de pijn.

De oefentherapeut geeft inzicht in de relatie tussen de manier waarop u beweegt en de klacht. De volgende stap is oefenen. De oefentherapeut laat u het verschil zien en ervaren tussen verschillende soorten bewegingen en houdingen. Het zijn de spierontspannende oefeningen en ademhalingsoefeningen die de pijn verlichten. Spierversterking en het aanleren van andere bewegingsmogelijkheden zorgen ervoor dat de klachten afnemen. De oefeningen zijn toegespitst op uw persoonlijke (werk)situatie.

Het voorkomt terugkerende klachten.

De kracht van oefentherapie Mensendieck zit mede in de preventie. Preventie betekent dat u (herhaling van) klachten leert voorkomen.Uiteindelijk bent u steeds beter in staat om zelf te zien, te voelen en te oordelen of uw houdingen en bewegingen juist zijn. U vervalt niet in uw oude gewoonten en wordt als het ware uw eigen therapeut.Kortom: u past het geleerde toe in het dagelijkse leven en dit voorkomt dat klachten terugkeren.

Contact

ABCesar
Bernadottelaan 6B
3527 GB Utrecht
Tel: (030) 291 72 73
e-mail: fit@abcesar.nl

ABCesar kinderoefentherapie
Hart van Noord
Trumanlaan 60
3527 BR Utrecht
Tel: (030) 274 65 30
e-mail: kids@abcesar.nl

Meer over contact opnemen

   

ABCesar | Bernadottelaan 6B | 3527 GB | Utrecht | T: (030) 291 72 73 | E: fit@abcesar.nl | KvK.nr. 30264492